Veri Silme
Son güncelleme: 25 Ağustos 2026
Silme talebi nasıl yapılır
Seçenek 1 — Uygulamada sil (anlık)
Çalışma alanınıza giriş yapın ve çalışma alanı ayarlarından hesabınızı silin. Silme işlemi hemen başlar ve çalışma alanına erişilemez hale gelir.
Seçenek 2 — E-posta ile talep
E-posta [email protected] Hesabınıza kayıtlı e-posta adresinden, konu satırıyla birlikte "Veri silme talebi" ve çalışma alanı adınızı gönderin. Sahipliği doğrulayacağız ve talebi işleme alacağız.
Ne silinir
- Hesabınız ve giriş bilgileri
- Sahip olduğunuz tüm çalışma alanları, üyeler, roller ve ayarlar dahil
- Konuşmalar ve mesaj geçmişi
- Kişiler ve hedef kitleler
- Şablonlar ve kampanyalar, raporları dahil
- Elimizdeki WhatsApp numara bağlantıları ve İşletme Profili verileri
- API anahtarları, web kancaları ve bunların yapılandırması
- API günlükleri ve web kanca günlükleri
- AI bilgi tabanı ve AI ayarları
- Entegrasyon bağlantıları (örn. Shopify) ve bunların verileri
Tutulanlar
- Fatura kayıtları — Vergi ve muhasebe amaçları için gerekli olan işlem geçmişi, kanunen gerektiği şekilde saklanır.
- Hukuki kayıtlar — geçerli yasa tarafından saklama gerektirilmesi veya ihtilafların çözülmesi durumunda.
- Yedekler — şifrelenmiş yedekler silindikten kısa bir süre veri tutabilir; yedek veriler normal döngüleri sırasında temizlenir ve başka bir amaç için kullanılmaz.
Ayrıca, mesajlar WhatsApp’ın altyapısı üzerinden iletilir. Meta ve WhatsApp tarafından tutulan veriler, Meta’nın kendi politikalarına tabidir — Meta hizmetleri ve gizlilik araçları aracılığıyla Meta’nın elinde tutulan verilerin silinmesini talep edebilirsiniz.
Ne kadar sürer
Uygulama içi silme hemen başlar. E-posta ile yapılan talepler doğrulandıktan sonra 30 gün içinde işlenir ve silme tamamlandığında e-posta ile bir onay alırsınız.
Sorular
Verilerinizi silme ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa [email protected] ile iletişime geçin veya verilerinizin nasıl işlendiğine dair tam ayrıntılar için Gizlilik Politikamızı okuyun.